İnternet sitesi nasıl kurulur, web site nasıl yapılır

İnternet sitesi nasıl kurulur, web site nasıl yapılır Artık herkes massütü ve mobil cihazlara ile interneti aktif şekilde kullanıyor. Bu nedenle firmanızın internette olması çok büyük önem taşıyor. Bir çok firma müşterilerini internet yolu ile buluyor. Verdiği hizmeti veya ürünü müşterilerine internet sitesi ile ulaştırıyor. 

Bir web sitenizin olması önemlidir fakat asıl önemli olan, firmanızı doğru tanıtan, potansiyel müşterilerinize ulaşabildiğiniz web sitesine sahip olmaktır.

İnternet sitesi nasıl yapılır, web sitesi nasıl kurulur.
1 - ) Öncellikle yapacağınız internet sitesini planlayın,
2 - ) Alan adınızı belirleyin,
3 - ) Hosting seçin,
4 - ) İnternet sitenizi nasıl oluşturacağınızı belirleyin,
5 - ) Sitenizin tasarımını yapın,
6 - ) İnternet sitenizin mobil uyumluluğu
7 - ) İçeriklerini arama motoru optimizasyonuna (SEO) uyunlu hale getirin. 

1 - ) İnternet Sitenizi Planlayın
Web sitesini ister kendiniz yapacak olun, isterseniz profesyonel destek alın; ilk yapmanız gereken internet sitenizi planlamaktır. Web sitesine neden ihtiyacınızın olduğu, kimlere ulaşmak istediğiniz, sunacağınız ürün ve hizmeti nasıl tanıtmak istediğiniz düşünün.

Daha sonra sitenizin içeriği nasıl olacak, kaç sayfa olacak, ürün veya hizmetleriniz nelere ihtiyaclarınız olacak gibi sorulara cevap vererek harita oluşturun.
 
2- ) Alan adı Seçmek 
Bir internet sitesinde önemli olan adımlardan biri de alan adınızı seçmektir. Alan adınız sizin internet dünyasındaki isminizdir. Bu nedenle kolay okunabilen, akılda kalıcı, işinizi en iyi şekilde ifade edecek bir alan adı seçmelisiniz.

 2 a - ) Alan adınızın yazılı kolay olmalı başka sitelerle karışmamalıdır.
 3 b - ) Tire ve sayı kullanmayın. 
 2 c - ) Alan adınız kısa olmalı.
 3 d - ) Seçtiğiniz alan adın da yapabiliyorsanız yaptığını işin anahtar kelimelerini kullanın. 

Alan adı hakkında daha detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz

3- ) Hosting Seçimi
İnternet sitenizin 7/24 kesintisiz şekilde çalışabilmelidir. Bu nedenle güvenli bir hosting seçmelisiniz.
Hosting hakkında daha detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz

4- ) İnternet sitenizi nasıl oluşturacağınızı belirleyin
İnternet sitenizi, bu konuda profesyonel olan bir ekiple veya kendiniz yapabilirisniz.

Eğer bir internet sitesini yapacak teknik bilginiz yoksa bir web sitesi mimarı ve içerik yönetim sistemi (CMS) kullanabilirsiniz. Hazır web site mimarları ile basit bir arayüze sahip web sitesi yapabilirsiniz. Bu şekilde internet sitesi yapabileceğiniz bir çok web site mimarı ve içerik yönetim sistemi (CMS) bulunmaktadır.  

Tabiki bizim önerimiz internset sitesi yapan firmalar ile çalışmanızdır. Bunun içinde çalışcağınız firmanın referanslarını kesinlike kontrol etmenizi tavsiye ederiz.

Web sitenizi yapacak firmanın firmanıza özgü, markanıza özel bir web tasarım yapması çok önemlidir. Bunun için web site tasarım firması öncelikle sizi ve yaptığınız işi anlamalıdır. Web tasarımının sizi rakiplerinizden ayırması, verdiğiniz ürün yada hizmeti en şekilde anlatması gerekmektedir. Özgün web tasarımın önemi hakkında detaylı bilgiye buraya tıklayrak ulaşabilirsiniz.  

5 - ) Web Site Tasarımı
İnternet sitenizin tasarımı kullanıcı dostu olmalıdır. site ziyaretçileri sunduğunuz hizmet veya ürüne kolayca ulaşabilmelidir. İnternet siteniz olabildiğince sade, anlaşılır olup sizi ve firmanızı doğru anlatmalıdır.  Firmanıza özel tasarım hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

6- ) İnternet sitenizin mobil uyumluluğu 
Günümüzde insanlar mobil cihazları çok fazla kullanıyor bu neden internet siteniz tüm cihazlara uyumlu (resposive) olmalıdır. Mobil uyumlu web tasarım veya duyarlı web tasarımı, kullanıcının tablet ve cep telefonuna göre optimize edilmiş tasarımlardır. Mobil uyumlu web tasarımlar hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.


7 - ) İçeriklerini arama motoru optimizasyonuna (SEO) uyunlu hale getirin.
İnternet sitenizi potansiyel müşterileriize ulaştıracak olan en önemli kısım web site içeriklerinizdir. İçeriklerinizi arama motorlarında müşterilerinizin sizi aradığında bulabileceği şekidle hazırlamalısınız. İçerikleriniz, müşteri kitlenizin sorduğu sorulara cevap verebilmelidir. İçeriklerimizi arama motoru optimizasyonu (SEO) kriterlerine uygun olması gerekmektedir.