Website yapım aşamaları - Web tasarım yapımı

Website yapım aşamaları - Web tasarım yapımı Gelişen teknolojiyle birlikte kişisel ya da ticari web sitelerinin önemi arttı. Bir kişi yada firmanın kendisini, verdiği hizmeti veya sunduğu ürünü doğru anlatması için web tasarımı büyük önem taşımaktadır. Bir web sitesine sahip olmak isteyip nereden başlayacağını bilmeyenler için bu makaleyi haızrladık.
 

1. Ön hazırlık aşaması

Web sitesi yapında ilk olarak ön hazılık çalışması yapmalısınız. Web sitesinin konusu, kimlere hitap edeceği, site içerikleri vb sorular çözümlenmelidir. Bu kısım hizmet alacağınız web tasarım firması ile detaylı şekilde planlanmalıdır. İstek ve görüşleriniz web tasarım firmasına anlatılmadı proje bu doğrultuda hazırlanmaldır.   
 

2. Domain seçimi

Bu aşamada yaptırmak istediğiniz web sitesinin adı seçilmelidir. Domain adı, bir web sitesinin internet'teki (adresi) adıdır. Örneğin www.maxantalya.com bir domain adıdır. İnerneti kullanan kişi web tarayıcısının adres satırına bu domain adını yazarak web sitesinize ulaşabilir.
Domain nedir? daha detaylı bilgi almak için tıklayınız.

 

3. Web Tasarım Aşaması

En önemli kısımlardan biri de web site tasarım aşamasıdır. Web tasarım firmanıza yada şahsınıza hitap edecek şekilde olmalıdır. Firma kimliğinize uygun, müşteri kitlesine doğru hitap eden, akılda kalıcı, özgün ve orjinal web tasarımı yapılmalıdır. Firmanızı ve ya sizi ziyaretcilere doğru yansıtmalı, sunduğunuz ürün ve hizmetleri açık şekilde anlatmalıdır. 

Bu nedenle öncelikle demo web tasarımı yapılır ve sizlere sunulur. Oluşturulan web tasarımı ile web siteniz gözle görünür hale olur. Yapılması gereken değişikler yapılır.  1. aşamada yapılan hazırlıklar web tasarımının yapım aşamasında önem arz etmektedir.

 

4. Web site kodlaması

Demo web tasarıma onay verilmesi halinde yönetim paneli kodlaması ve tasarım kodlarının temize çekilme sürecidir.

Bu aşama arka planda kalan ama yine büyük önem taşıyan kısımdır. Web tasarımının ve kullanılan yönetim panelinin düzgün kodlanması gerekmektedir. Site hızı iyi olmalı, seo alt yapısı gibi alt yapılar doğru hazırlanmalıdır.

 

5. Web site içeriği

Genel olarak web site içerikleri şu şekilde oluşmaktadır. Tabiki bu kısım firma yada kişiye göre değişmektedir.

Ana Sayfa içerikleri
Hakkımızda, Kurumsal sayfası içerikleri
Ürünlerin içerikleri
Hizmetlerin içerikleri
Referansların içerikleri
Blog sayfalarının içerikleri 
İletişim bilgileri

Verdiğiniz hizmet yada ürün hakkında doğru resimler, yazılar vb içerikler oluşturmalıdır.
 
3. aşamada oluşturulmuş olan web tasarımı ile bu içeriklerin hazırlanması kolay olacaktır. 

 

6. Test aşaması

Web sitesinin tüm detayları tekrar kontrol edilir. Mobil uyumu, içeriklerin sitedeki düzeni, performansı gibi bir çok kısım test edilir.
 

7. Site analizi ve arama motoru optimizasyonu (Seo)

Web sitenin arama motorlarında üst sıralara çıkması için gerekli arama motoru optimizasyonu (Seo) işlemleri yapıldığı aşamadır. Sosyal medya hesapları web sitesine bağlanır. Google Analytics (istatistik) , google, yandex , bing vb arama moturu kayıtları yapılır.
 

8. Web sitesinin yayına açılması ve web site takibi

Web siteniz yayına açılır ve takip süreci başlar. Bu aşamada Antalya web tasarım firması olarak sizleri yalnız bırakmamaktayız. Web sitesinin istatiksel olarak verilerini takip etmekteyiz. Ürün, hizmet veya referans vb içeriklerin eklenme, değiştirme gibi işlemlerinde sizlere yardımcı olmaktayız.


Maxantalya Web Tasarım ...